Even voorstellen..

Schipper

Andries Smit

Schipper

Martijn Smit

Chefkok

Wim Postma

Wist je dat?

Onze crew bestaat uit een enthousiast team met o.a. twee schippers en een vast kok. Andries en Martijn kennen de Fryske Marren op hun duimpje en laten u graag de mooiste plekjes van de Fluessen en het ijsselmeer zien. Wist u dat er ook prachtige gebieden zijn die zeer weinig door toeristen worden bezocht? Bijvoorbeeld de Wyldemerk. Deze afgraving midden in het Gaasterlandse bos ligt altijd in de luwte. De diversiteit aan bomen, planten en dieren is hier overweldigend.

Een chefkok aan boord!

Onze Kok Wim Postma is eigenaar van restaurant ’t Stasjons Kofjehûs in Molkwerum. Naast de gangbare arrangementen heeft Wim ook een speciale gave. Hij kan heerlijk kleine hapjes wokken in een reusachige wokpan aan boord! Tijdens de vaart, verteld Wim van alles over de omgeving.

Heerlijke brunch gebaseerd op de Amerikaanse keuken

In Hemelum is B&B 7deHemel gevestigd. Tijdens het verblijf in dit centraal gelegen “vroegere” dorpscafé met authentieke en gezellige sfeer, wordt iedere ochtend een Amerikaans 3-gangenontbijt geserveerd. Niet alleen de gasten van B&B 7deHemel kunnen hiervan genieten. De aangepaste versie “American brunch” wordt ook aan boord aangeboden. Denk aan zelfgemaakte sandwiches, omeletjes, verse smoothies, gebakken brood en zoetigheid zoals brownies, cake etc. In de verschillende gerechten wordt gebruik gemaakt van streekproducten en fruit uit eigen tuin. Bent u meer fan van de Nederlandse keuken? Dan maken zij heerlijke belegde broodjes voor een oerhollandse brunch.

 

De schippers Andries en Martijn hebben de dekschuit helemaal zelf opgeknapt. Ben je benieuwd naar de geschiedenis van “Moedersangst” en wil je weten waarom ze zo’n gekke naam heeft? lees het hier!